Вбивство Ірини Фаріон: слідство перевіряє причетність підозрюваного у злочині до неонацистського руху

Дата: 26 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Правоохоронці перевіряють причетність підозрюваного у вбивстві екснардепки, мовознавиці Ірини Фаріон до неонацистського руху.

Про це стало відомо на брифінгу 26 липня щодо розслідування цього злочину.

За словами правоохоронців, 18-річний підозрюваний може бути причетним до неонацистського руху, центр якого розташований в Росії. Також вони перевіряють його зв’язки на території України та мотиви скоєння злочину.

“Це або релігійна неприязнь, або національна”, – заявили на брифінгу.

Раніше соцмережі підозрюваного дослідили журналісти “Схем” – розслідувального проєкту “Радіо Свобода” – і виявили, що юнак був підписаний на низку ультраправих спільнот, зокрема на сторінку “Против системы” блогера Марка Бондаренка.

Водночас батько затриманого у коментарі журналістам сказав, що упевнений: мотивів для вбивства Фаріон у сина не було.

“Він не мав ніяких українофобських поглядів, він патріот. Навпаки, він закінчив курси керування БпЛА, щоб долучитися до українського війська, займався футболом”, – сказав він.

Нагадаємо, що в Ірину Фаріон 19 липня 2024 року стріляв невідомий хлопець поблизу її будинку в одному з житлових районів Львова. Жінку оперативно доставили до лікарні, втім, медики не змогли її врятувати. 

18-річного підозрюваного затримали 25 липня. Йому оголосили про підозру за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України – “умисне вбивство”. Санкція статті – до 15 років позбавлення волі. 

Слідчі розглядають кілька версій убивства, серед яких і ті, що пов’язані з Росією. 

Правоохоронці вважають, що жертвами злочину також могли стати інші політики чи держслужбовці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter