Убивця словацького журналіста Яна Куцяка отримав 23 роки в’язниці

Дата: 07 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Колишнього військовослужбовця Мирослава Марчека засудили до 23 років тюремного ув’язнення за вбивство словацького журналіста-розслідувача Яна Куцяка і його нареченої Мартіни Кушнірової.

Про це повідомляє DW.

Мирослав Марчек зізнався в подвійному вбивстві під час судового засідання 13 січня 2020 року. Суддя, який зачитував вирок Марчеку, наголосив, що вбивство журналіста і його нареченої було холоднокровним та жорстоким. 

“У жертв не було ані найменшого шансу врятуватися”, – сказав він.

Наразі відомо, що словацька прокуратура оскаржуватиме вирок, оскільки просила 25 років для Марчека і вважає покарання м’яким.

Як відомо, у лютому минулого року в Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найімовірнішим мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста. Уряд Словаччини запропонував мільйон євро за інформацію, яка допоможе в розслідуванні вбивства Куцяка. Колега журналіста розповіла згодом, що він розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану “Ндрангета”.

Після вбивства, яке приголомшило всю країну, очільник Словаччини Анджей Кіска призначив нового прем’єр-міністра.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter