Вбив пʼятьох мешканців Бучанщини пострілами в голову: командиру групи спецзагону “Ахмат” повідомили про підозру

Дата: 29 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Одному з командирів групи швидкого реагування спеціального загону “Ахмат” Управління федеральної служби військ нацгвардії РФ у Чеченській Республіці Мусаєву Ізнауру Ібрагімовичу повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни. 

Про це повідомляють Офіс генпрокурора та Служба безпеки України.

Фото: СБУ

За даними слідства, під час тимчасової окупації Бучанського району Київської області в березні 2022 року командир групи спецзагону “Ахмат” разом з підпорядкованими йому бійцями в селі Микуличі проводив спеціальні рейди. Вони залякували цивільне населення за допомогою насильства для нібито запобігання його співпраці із ЗСУ.

Під час одного з таких рейдів 27 березня 2022 року підозрюваний впродовж пів години вбив пострілами з пістолета в голову пʼятьох мешканців однієї вулиці окупованого села. Серед убитих – подружжя, жінка похилого віку та ще двоє чоловіків. Всі вони перебували у своїх будинках або поруч з ними й не брали участі у воєнних діях.

Раніше ZMINA писала, що главі Чеченської Республіки Рамзану Кадирову повідомили про підозру в скоєнні низки злочинів на території України. Підозрюють також заступника начальника управління федеральної служби військ нацгвардії РФ у Чеченській Республіці Данила Мартинова та командира тактичної групи 249 окремого моторизованого батальйону “Південь” 46 окремої бригади оперативного призначення Північно-Кавказького округу військ національної гвардії Російської Федерації Хусейна Межидова.

Нагадаємо, що журналісти з Bellingcat та The Insider заявляють, що ідентифікували російського окупанта, який на відео катував українського військовополоненого. За інформацією розслідувачів, ним виявився 29-річний тувинець на ім’я Очур-Суге Монгуш з батальйону “Ахмат”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter