Убивство ЛГБТ-активістки Григор’євої: російські силовики затримали вже третього підозрюваного

Дата: 02 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

Російські силовики затримали вже третього підозрюваного в жорстокому вбивстві відомої ЛГБТ-активістки Олени Григор’євої.

Про це повідомляє видання “Фонтанка”. 

Новий підозрюваний – 28-річний Олексій Волнянко. За версією слідства, він не знав Григор’єву до вбивства, а в день трагедії розпивав з нею алкогольні напої. 

“Під час раптово виниклої сварки останній побив потерпілу, після чого завдав не менше восьми ударів ножем у ділянку спини та обличчя. Від отриманих ушкоджень жінка померла. Підозрюваний утік з місця події, викинувши знаряддя злочину в кущі поблизу місця свого проживання”, – стверджують російські силовики та додають, що чоловік уже зізнався в скоєнні злочину. 

Відомо, що Волнянко раніше судили за торгівлю наркотиками. Журналісти зазначають, що чоловік також має стосунок до ЛГБТ-руху в Петербурзі. 

Волнянко – вже третій затриманий у справі вбивства Григор’євої. До цього поліція затримувала двох інших підозрюваних – Даврона Мухамедова, який нібито допомагав активістці в день смерті відносити макулатуру до пункту приймання, а також двірника, ім’я якого не називали. Обидва також розповідали, що нібито випивали алкоголь у день убивства разом з Григор’євою. Одразу після трагедії слідчі активно почали розповідати про те, що активістка, яка висловлювалася проти дій російської влади, вела асоціальний спосіб життя. 

Нагадаємо, що Олену Григор’єву знайшли мертвою біля її будинку в Петербурзі 23 липня. Незадовго до вбивства вона неодноразово зверталася до поліції із заявами про погрози, які надходили від гомофобів, проте жодної реакції на це з боку правоохоронців не було. 

Друзі Грингор’євої, які провели власне розслідування, розповіли, що погрози їй надходили від організації “Пила”, яка займається “полюванням” на ЛГБТ-росіян. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter