Ватажок російських бойовиків на окупованій Луганщині отримав 12 років за злочини проти нацбезпеки України

Дата: 02 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Суд в Україні заочно визнав ватажка російських бойовиків на окупованій Луганщині винним у  вчиненні умисних дій з метою зміни меж української території та державного кордону, а також в участі в організації та проведенні незаконних референдуму та виборів на тимчасово окупованій території, публічних закликах до їх проведення. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Засуджений разом з російським диктатором. Скриншот відео

Імені засудженого не називають, але відомо, що мова йде про Леоніда Пасічника

Засуджений з 2018 року став так званим головою окупованих територій Луганщини й відтоді почав створювати умови для анексії регіону Росією. Восени 2022 року на окупованій Луганщині пройшов незаконний референдум, а також підписання між засудженим та російським диктатором Путіним договору про нібито “входження регіону до РФ”. 

Серед того, що закидали Пасічнику, також проведення “виборів” у вересні 2023-го. У тому ж році Путін подав клопотання, аби Пасічника переобрали на його псевдопосаді. Тоді ж він присягнув на вірність конституції РФ і псевдореспубліці “ЛНР”.

Пасічник отримав 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також на 13 років втратив можливість обіймати посади в органах влади. 

Нагадаємо, що на окупованій Луганщині 51-річного Олександра Соколова “судитимуть” за нібито шпигунство на користь ЗСУ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter