Ватажки бойовиків так званих “ЛНР” та “ДНР” оголосили загальну мобілізацію

Дата: 19 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Очільники самопроголошених “Донецької народної республіки” та “Луганської народної республіки” Денис Пушилін та Леонід Пасічник підписали указ про загальну мобілізацію в ОРДЛО.

Про це повідомив російський Інтерфакс із посиланням на указ Пасічника та відеозвернення Пушиліна.

Фото: AFP/VOLODYMIYR SHUVAYEV

Закликаю земляків, які перебувають у запасі, прибути у військові комісаріати. Сьогодні мною підписано указ про загальну мобілізацію“, – написав Пушилін.

Усіх чоловіків так званої “ДНР”, здатних тримати в руках зброю, він закликав “встати на захист своїх сімей, дітей, дружин, матерів” та заявив, що терористи “захистять” Донбас та “всіх російських людей”.

Інтерфакс та російські ЗМІ повідомили, що ватажок так званої “ЛНР” Леонід Пасічник також підписав указ про загальну мобілізацію. 

Постановляю: оголосити на території Луганської народної республіки загальну мобілізацію“, – йдеться у тексті його указу.

У “документі” зазначається, що в рамках указу чоловікам віком від 18 до 55 років забороняється виїзд за межі ОРЛО.

Крім того, в указі йдеться, що виконавчі органи державної влади наділені повноваженнями здійснювати вилучення транспортних засобів та іншого майна “необхідного для потреб оборони” у підприємств, установ, організацій та громадян.

Нагадаємо, раніше голови бойовиків так званих “ЛНР” та “ДНР” оголосили про масову евакуацію жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей до Росії. 

Спочатку про евакуацію заявив ватажок “ДНР” Денис Пушилін, а згодом про це ж повідомив голова бойовиків “ЛНР” Леонід Пасічник. Обидва пояснюють свої дії тим, що Збройні сили України нібито готові до “силового захоплення Донбасу”.

Ватажок “ДНР” заявив, що для евакуйованих організували місця у Ростовській області Росії, а насамперед поїхати слід жінкам, дітям та людям похилого віку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter