Вантажника, якого росіяни назвали своїм прессекретарем у Херсоні, підозрюють у держзраді

Дата: 20 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, повідомили мешканцю тимчасово окупованого Херсона, який пропагує “русскій мір” та дискредитує Збройні сили України.

Про це розповіли в Херсонській обласній прокуратурі. 

Скриншот відео

Ім’я підозрюваного в повідомленні правоохоронців не називають, однак, судячи з опублікованих фотографій чоловіка, ідеться про так званого прессекретаря окупаційної адміністрації Сергія Мороза

До початку повномасштабного вторгнення він працював вантажником у місцевій компанії, що обслуговувала автомобілі та торгувала запчастинами, а після приходу росіян почав з ними співпрацювати. До прикладу, коментував захоплення окупантами в Херсоні приватної типографії. У перший робочий день Мороз навіть опублікував відео, в якому розповів про свої враження від “призначення”. 

“Він відкрито підтримує злочини російських військових та агресію РФ проти України. Зрадник розповсюджує матеріали через власний YouTube-канал, які відповідають тематиці спеціальних інформаційних операцій спецслужб РФ та спрямовані на популяризацію ідеї приєднання Херсонської області до складу Росії”, – розповідають про Мороза в СБУ. 

Санкція інкримінованої чоловіку статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань працює над розслідуванням майже шести сотень кримінальних проваджень щодо державної зради та колабораціонізму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter