Вакцину CoronaVac проти ковіду планують відправляти до регіонів з понеділка

Дата: 11 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Держпідприємство “Медичні закупівлі України” отримало 200 тисяч флаконів вакцини проти коронавірусу CoronaVac. Розвозити препарат по регіонах планують розпочати вже у понеділок.

Про це йдеться у повідомленні ДП “Медзакупівлі України” у фейсбуці.

Фото: ДП “Медзакупівлі України”

Вказані 200 тисяч флаконів CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech Ltd є частиною першої партії з замовлених 1 913 316 одиниць.

“Після надходження на склад препарат пройде вхідний контроль якості, який включає візуальний огляд, перевірку товарно-супровідних документів, кількісний контроль-перерахунок. Очікується, що розвезення вакцини в регіони розпочнеться в понеділок, 12 квітня, відповідно до наказу МОЗ про розподіл”, – йдеться у повідомленні.

Термін придатності вакцини CoronaVac складає 24 місяці. Перевозити та зберігати вакцину можна у спеціальних контейнерах при температурі 2-8°C, захищаючи від потрапляння сонячного світла. Транспортування препарату відбуватиметься у спеціальних контейнерах для забезпечення холодового ланцюга на кожному етапі маршруту. 

Нагадаємо, що в Україні вакцинація від ковіду розпочалася лише наприкінці лютого 2020 року. Станом на 25 березня щепити в країні встигли 155 тисяч осіб. Україна входить до переліку країн, в яких без допомоги влада зможе вакцинувати від вірусу лише кожного десятого свого громадянина. Згідно з підрахунками видання The Economist, широкий доступ до вакцини проти ковіду українці матимуть не раніше ніж 2023 року.

Фотографія обкладинки: ДП “Медзакупівлі України”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter