“Вагнерівці” заявили, що вбили британського волонтера Крістофера Перрі в Соледарі

Дата: 12 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У місті Соледар Донецької області знайшли тіло одного із двох зниклих британських волонтерів Крістофера Перрі.

Про це повідомляє телеграм-канал GREY ZONE, який пов’язують із “вагнерівцями”.

Фото: телеграм-канал Андрія Цаплієнка

Бойовики кажуть, що їм на гарячу лінію прийшов запит з проханням знайти двох зниклих 6 січня в Соледарі громадян Великобританії.

“Сьогодні тіло одного з них знайдено, при ньому виявлено документи на обох британців”, — йдеться у їхньому повідомленні.

“Вагнерівці” переконують, що Перрі та його товариш Ендрю Бегшо воювали на боці ЗСУ, будучи оформленими як волонтери. 

Телеграм-канал пише, що на момент виявлення Перрі начебто “перебував не просто в засобах індивідуального бронезахисту, як волонтери чи журналісти, а й у спорядженні зі зброєю та амуніцією, що дозволяє вести бойові дії, що виключає його з низки конвенційних захистів”. 

Військовий кореспондент телеканалу 1+1 Андрій Цаплієнко у своєму телеграм-каналі написав, про те, що двоє волонтерів справжні герої і жодного відношення до військових вони не мали.

“Обидва волонтери, які неодноразово вивозили мирних людей з Бахмута і Соледара. Нічого, що говорило б про їхню приналежність до Збройних сил, у них не було”, – пише Цаплієнко.

Журналіст додає, що волонтери зникли 6 січня під час спроби евакуації української жінки з вулиці Дачної в Соледарі. Їхній чорний «Ленд Ровер» останній раз бачили на повороті з траси в бік Соледара о 08:45 ранку, але до адреси вони не доїхали, і з того моменту їхні телефони не працюють. 

Нагадаємо, поблизу Соледара, що на Донеччині, безвісти зникли двоє волонтерів з Великої Британії 28 та 48 років. Вони виїхали з Краматорська до Соледара. Поліція оголосила їх у розшук. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter