В Україні відкриють понад 100 центрів безоплатної правової допомоги

Дата: 23 Червня 2015
A+ A- Підписатися

Послугами адвоката безкоштовно зможуть скористатися малозабезпечені, учасники АТО, діти-сироти та внутрішньо переміщені особи.

Як повідомляє “Укрінформ“, міністр юстиції Павло Петренко заявив, що міністерство має намір відкрити більше 100 центрів безоплатної правової допомоги.

Ми починаємо масштабну соціальну програму. В Україні відкриється понад 100 центрів надання безоплатної правової допомоги“, – сказав Петренко.

За словами міністра, у центрах працюватимуть близько 5 тисяч адвокатів. Безоплатну юридичну допомогу зможуть отримати близько 8 мільйонів українців – передусім це малозабезпечені громадяни, учасники АТО та сім’ї загиблих.

Згідно з даними, оприлюдненими директором програми “Верховенство права” Міжнародного фонду “Відродження” Романом Романовим, також право на безоплатну допомогу у цивільних та адміністративних справах отримають внутрішньо переміщені особи, діти-сироти, безпритульні діти та діти, які стали або можуть стати жертвами насильства в сім’ї.

За результатами роботи системи безоплатної вторинної правової допомоги з 1 січня 2013 року до 31 травня 2015 року було надано допомогу у 176 000 випадків, при цьому кількість виправдувальних вироків складає 256, кількість випадків зміни запобіжного заходу на більш м’який – 490, кількість випадків зменшення правової кваліфікації кримінального правопорушення або обсягу обвинувачення – 1731.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter