В Україні створюватимуть каналізаційні люки з пластикових тюбиків

Дата: 23 Травня 2019
A+ A- Підписатися

Організація “Україна без сміття” почала збір пластикових тюбиків задля переробки їх у каналізаційні люки. 

Про це активісти повідомили на своїй сторінці у Facebook.

За словами активістів, люки з пластику дешевші за металеві, а виготовлятимуть їх на заводі “Полімертехгруп” у Харкові.

“Поки що складно сказати, який термін експлуатації люка, бо зношується він дуже повільно, але виробники запевняють, що 30 років – гарантовано. Після закінчення експлуатації вони можуть бути перероблені на нові люки”, – розповіли в “Україні без сміття”. 

Наразі активісти приймають тюбики LDPE з кодом маркування 4, які зазвичай використовують для кремів, гелів для душу та іншої побутової хімії. Здати їх можна в пункті приймання в Києві на вулиці Саперно-Слобідській. В організації наголошують, що перед тим, як здати тюбики, їх треба помити, зняти кришечку, адже зазвичай її роблять з іншого матеріалу, та принести активістам. 

Нагадаємо, що нещодавно екоактивісти всього за декілька годин зібрали в селі Верховина, що на Івано-Франківщині, понад 10 тонн сміття. Водночас із пластикових кришечок, знайдених під час акції, вони зроблять вуличні лавочки. 

Відомо, що українці дуже стурбовані проблемами екології: 93% опитаних громадян України вважають охорону довкілля важливим питанням, а 87% переконані, що можуть особисто відігравати роль у його захисті.

Якщо проблеми екології турбують і вас, то спробуйте використовувати чат-бота, який навчить вас правильно сортувати сміття

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter