В Україні розробили додаток, який спонукає перевіритись на ВІЛ

Дата: 04 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

У Києві представили мобільний додаток HIV-test, який анонімно оцінює ризики інфікування ВІЛ.

Про це Центру інформації про права людини повідомили у Всеукраїнській мережі ЛЖВ.

“Ми спеціально розробили додаток HIV-test, адже сьогодні одна з головних проблем, що кожен другий ВІЛ-позитивний українець не знає про свій діагноз. Мета додатку HIV-test – вивести людину з онлайну в офлайн і спонукати пройти тест на ВІЛ в реальному житті. Тепер кожен може завантажити додаток у свій мобільний, у зручний та анонімний спосіб оцінити ризик інфікування та знайти найближчий пункт тестування”, – зазначає голова Всеукраїнської мережі ЛЖВ Дмитро Шерембей.

Додаток презентували в рамках національної медійної кампанії “ВІЛ небезпечний, доки ти не знаєш про нього”, яка стартувала у листопаді цього року. Кампанія триватиме до 31 грудня й передбачає, серед іншого, можливість пройти безкоштовний анонімний тест у пересувних авто-лабораторіях у Києві, Одесі, Харкові, Львові, Дніпрі, Запоріжжі.

За даними МОЗ, У 2017 році в Україні щодня реєстрували 48 випадків захворювання на ВІЛ-інфекцію, 24 захворювання на СНІД та 8 випадків смерті від СНІД. На початку 2017 року в Україні мешкало 238 тисяч людей з ВІЛ. Станом на перше листопада цього року в закладах охорони здоров’я під медичним наглядом перебували 139 394 ВІЛ-інфікованих громадян України. Найчастіше ВІЛ передається статевим шляхом та через вживання ін’єкційних наркотиків. За останні 30 років понад 43 тисячі українців померли від СНІД.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter