Україна у 2018 році реалізовуватиме просвітницький проект “Я маю право”

Дата: 15 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Президент України Петро Порошенко затвердив просвітницький проект “Я маю право” Міністерства юстиції, Міжнародного фонду “Відродження” та програми USAID “Нове Правосуддя”, який розпочнеться в Україні у 2018 році.

Про це повідомляє прес-служба президента.

“І це буде не просто правова безоплатна допомога у судах, яка є і зараз. А це – безоплатні юридичні консультації, на які будуть мати право найменш захищені верстви населення”, – наголосив він.

Указ про реалізацію програми визначає, що органи місцевого самоврядування мають проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед громадян щодо прав, гарантованих їм Конституцією. Зокрема, на регіональних телеканалах мають бути створені програми, орієнтовані на підвищення рівня правової культури та правової свідомості громадян.

Також програма передбачає запровадження телефонних гарячих ліній, організації зустрічей з громадянами за місцем проживання, а також виготовлення інформаційних матеріалів.

За словами Міністра юстиції Павла Петренка, наразі проект запроваджують управління юстиції у регіонах, а також 550 центрів та бюро безоплатної правової допомоги по всій Україні за такими напрямками:

  • #АгроРейдериСтоп – захист прав аграріїв шляхом створення антирейдерських аграрних штабів по всій Україні
  • #МаскиШоуСтоп – захист прав підприємців шляхом прийняття Закону щодо запобігання тиску правоохоронних органів на бізнес
  • #ЧужихДітейНеБуває – захист прав жінок та дітей шляхом прийняття Закону щодо посилення відповідальності за жорстку несплату аліментів 
  • #ХабарЗаНавчанняСтоп – захист прав студентів шляхом боротьби з корупцією у вищих навчальних закладах.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter