В Україні поменшало свободи слова через утиски влади – Freedom House

Дата: 09 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

За останні сім років у рейтингу свободи в інтернеті Україна з абсолютно вільної перетворилася на “частково вільну” і посідає 45-ту позицію.

Про це 9 жовтня повідомляє Freedom House Ukraine.

Зазначається, що ще сім років тому міжнародна правозахисна організація Freedom House у своєму рейтингу Freedom On The Net визначала Україну як абсолютно вільну за рівнем свободи в інтернеті. У звіті за 2012 рік Україна посідала в 25-те місце, а у 2017 році опустилася на 45-ту позицію.

“Незважаючи на те, що в Україні відбулася Революція гідності, після якої мали б запанувати демократичні цінності, рівень свободи в українському інтернеті продовжував знижуватись”, – повідомляють в організації.

Експерти у звіті пов’язують це з ознаками цензури в інтернеті, блокуванням контенту та переслідуванням за дописи в мережах. Окрім того, українські експерти пов’язують це з прагненнями силових структур “контролювати та забороняти” свободу висловлювань в інтернеті, незважаючи на українське законодавство. Також фахівці констатували позасудове блокування інтернет-ресурсів в Україні відповідними рішеннями різних органів влади.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter