В Україні почало мовити кримськотатарське “Радіо Хаят”

Дата: 18 Серпня 2017
A+ A- Підписатися

На материковій Україні із 17 серпня почало мовити кримськотатарське “Радіо “Хаят” (Життя — ред.).

Як передає Громадське радіо, мовлення ведеться в Каховському районі Херсонської області на частоті 103,5 FM. У планах — ефіри на Крим. 

Сигнал чути до Херсона, і якщо ви знаходитесь в автомобілі, ви його почуєте. Найближчим часом – день-два, мовлення буде організовано на сайті інформаційного агентства “Кримські новини”. І звичайно, ж буде мовлення у Facebook і YouTube. Ми робимо все для того, щоб нас було чутно не тільки там, де нам виділили частоти, а й в Києві, і в Криму, і в будь-якій точці світу”, – розповіла директорка радіо “Хаят” Гаяна Юксель.

“У планах у нас створення студії в Анкарі, щоб ми могли залучати до спілкування наших співвітчизників, які там проживають. Тому що в Туреччині проживає дуже велика діаспора кримських татар, які нас підтримують“, — цитує директорку Детектор медіа.

Із новим ЗМІ співпрацює співзасновник Громадського радіо Андрій Куликов, редакторка і ведуча Вікторія Єрмолаєва. Технічну допомогу забезпечує Олександр Соломка.

Нам важливо це, бо часто Крим відходить у інформаційному просторі на задній план, – коментує початок роботи нового радіо Вікторія Єрмолаєва. – Це буде якісний продукт. Це важливо для нашої спільноти кримських татар“.

Радіо “Хаят” було єдиним претендентом у конкурсі на частоту 103,5 МГц у Василівці. Крім цієї частоти, радіостанція подала заявки на ще три частоти – у Василівці, Генічеську і Новотроїцькому (Херсонська область), але не сплатила конкурсної гарантії, тому Нацрада прийняла рішення не допустити її до конкурсу на інші три частоти.

За пропозицією члена Нацради Сергія Костинського до ліцензії радіо “Хаят” записано особливі умови: не менше 50% інформації для кримської громади.

Раніше директор компанії “Телемережі України” Петро Семерей повідомив, що з Чонгарської телекомунікаційної вежі на територію окупованого Криму в тестовому режимі розпочалася трансляція українських телеканалів. На територію Північного Криму в стандарті DVB-T2 транслюються: “UA:Крим” (НСТУ), 5 канал, Перший канал, ICTV та Чорноморська ТРК.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter