В Україні надають допомогу людям, які пережили полон

Дата: 30 Червня 2016
A+ A- Підписатися

Міжнародна громадська організація “Право на здоров’я” надаємо допомогу військовослужбовцям та цивільним, які пережили полон і постраждали від тортур.

Про це повідомляє Громадське радіо.

За словами представництві організації Тетяни Сіренко, постраждалим надається соціальна, психологічна та юридична допомога. Фахівці також допомагають одержати доступ до гарантованих медичних послуг.

За допомогою можна звернутись за телефоном 068-101-76-83.

“Ми не вимагаємо від наших клієнтів жодних підтверджень того, що вони підлягали тортурам. Усю інформацію ми записуємо зі слів клієнта, а всі послуги надаємо конфіденційно”, – каже Тетяна Сіренко.

Експерти також надають психологічну допомогу рідним тих, хто побував в полоні.

“Зазвичай члени родин думають, що тортури стаються 24 години на добу, 7 днів на тиждень. За час полону вони травмуються і іноді у них виникають серйозні депресії. Ми пояснюємо людям, що відбувалось з їхніми рідними і як у зв’язку з цим правильно комунікувати. Ми говоримо про те, що їхні переживання є нормальною реакцією організму на ненормальні події”, – каже Тетяна Сіренко.

Громадська організація надала допомогу близько 200 людям.

Раніше волонтер Володимир Грибан із Житомирщини розповів Центру інформації про права людини про тортури після захоплення в полон бойовиками “Православної армії”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter