В Україні набув чинності закон, що передбачає примусову працю ув’язнених

Дата: 28 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

В Україні набув чинності закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання”, який передбачає примусову працю ув’язнених, які мають грошовий борг унаслідок свого злочину.

Про це написав юрист Вадим Човган на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначає правник, така праця тепер може бути не тільки за трудовим, а й за цивільно-правовим договором. Зокрема, із засудженими можна укладати договори про виконання робіт та послуг. Також збільшилися розміри відрахувань із доходу таких засуджених. Вони становитимуть не 50%, як було раніше, а 75%. Тобто в залишку у них залишиться не 50%, а 25% заробітку.

“Але скільки з цих відрахувань реально потрапить до потерпілих? Думаю, поки не буде створено спеціального фонду, буде як завжди – копійки”, – написав Човган.

Як зазначає юрист, раніше праця у в’язницях була добровільною.

Нагадаємо, у липні Парламент ухвалив закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання. Законом удосконалено механізм забезпечення конституційного права дітей на достатній життєвий рівень та покращення матеріального забезпечення у випадках, якщо батьки не дійшли згоди щодо способу утримання дітей і такий спосіб утримання дітей вирішується судом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter