До інших націй толерантні лише 20% українців – опитування

Дата: 13 Січня 2016
A+ A- Підписатися

19,2% громадян стверджують, що позитивно сприймають людей інших національностей.

Про це свідчать результати соціологічного опитування Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва та Київського міжнародного інституту соціології.

В той час як 11,5% відповіли, що почали сприймати негативніше. Для 54,6% людей сприйняття лишилось незмінним.

За останні два роки у 27,3% громадян зросла терпимість до відмінної від своєї думки. 40,3% респондентів відповіли, що не змінили своє ставлення, а у 17% толерантність до чужої думки зменшилась.

Опитування проводилося з 8 по 20 жовтня 2015 року в 110 населених пунктах у всіх областях України, окрім Автономної Республіки Крим та непідконтрольних українському уряду територіях Луганської та Донецької областей. Соціологи опитали 2 040 респондентів за квотною вибіркою, репрезентативною за такими параметрами як стать, вік, регіон та тип населеного пункту. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Як повідомлялось раніше, в 2015 році 17 людей постраждали від расистських нападів в Україні. Правозахисники вказують, що расово мотивоване насильство в країні розслідується неефективно.

Нагадаємо, у січні 2016 року Печерський райсуд Києва засудив до 2 років обмеження волі умовно футбольного фаната, який брав участь у бійці з темношкірими уболівальниками під час футбольного матчу “Динамо” – “Челсі” 20 жовтня 2015 року. Таке рішення суду розкритикувала футбольна організація FARE.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter