В Україні антикорупційним прокурором буде Назар Холодницький

Дата: 01 Грудня 2015
A+ A- Підписатися

Генеральний прокурор Віктор Шокін представив президентові Петру Порошенко нового антикорупційного прокурора Назара Холодницького.

Як повідомляє УП, Генпрокурор вручив Холодницькому посвідчення, а Порошенко побажав успіхів і досягнень у боротьбі з корупцією. Той у свою чергу висловив упевненість у значних успіхах на цій ниві.

Нагадаємо, Віктор Шокін призначив Назара Холодницького своїм заступником у понеділок 30 листопада.

Шокін розглянув рекомендації конкурсної комісії з відбору кандидатів щодо та Назара Холодницького та Максима Грищука – прокурора, що воював на Донбасі.

Він також ознайомився із результатами тестування на знання законів та загальні здібності, переглянув відеозаписи співбесід членів конкурсної комісії з обома претендентами, вивчив їхні особові справи та провів особисті співбесіди з кожним із них.

Львів’янину Назару Холодницькому 31 рік. Він на відмінно завершив Львівський національний університет імені Івана Франка, отримавши кваліфікацію магістра права.

У 2006 році Холодницький працював в прокуратурі Київської області на посадах помічника, старшого помічника та старшого прокурора прокуратури Києво-Святошинського району.

З березня по грудень 2014 року працював старшим помічником першого заступника Генерального прокурора України.

Після створення прокуратури Автономної Республіки Крим у Києві Назар Холодницький працює першим заступником прокурора.

Минулого року антикорупційний прокурор задекларував 145,5 тисяч гривень заробітної плати. На тестуванні отримав 95 балів за знання законодавства та 50 балів з тесту на загальні здібності.

Під час співбесіди він обіцяв протистояти будь-якому тиску. Собі в плюс Холодницький записує досвід роботи в прокуратурі, організаційні здібності й принциповість.

Член конкурсної комісії, голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін також висловив свою підтримку фіналісту Холодницькому, заявивши, що той “вміє доводити справи до кінця“, що продемонстрував під час роботи у Святошинській прокуратурі.

Як відомо, через конфлікт з генпрокурором Віктором Шокіним ще одному кандидату, заступнику генпрокурора Віталію Каську, пропонували зняти свою кандидатуру. За нього не проголосував жоден із членів конкурсної комісії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter