В Україні 90% будівель не пристосовані до потреб людей з інвалідністю – міністр

Дата: 01 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

В Україні понад 90% будівель та споруд не відповідають нормам доступності та не пристосовані до потреб осіб з інвалідністю.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева у своєму зверненні до Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначатимуть 3 грудня, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

За словами міністра, для урегулювання цієї проблеми протягом останніх 2 років до Верховної Ради України уряд вніс низку законопроектів, прийняття яких має посилити відповідальність посадових осіб.

Уряд також вносить зміни до трудового законодавства, за якими роботодавці отримують стимули брати на роботу людей з інвалідністю так, щоб вони мали альтернативні варіанти працювати на робочих місцях.

Реформується також система надання соціальних послуг, що, серед іншого, передбачає здійснення поступової деінституціалізації інтернатних установ, зокрема дитячих будинків-інтернатів та психоневрологічних інтернатів.

“У системі міністерства соціальної політики та органів соціального захисту населення діють 152 реабілітаційні установи. В цих установах можуть отримувати реабілітаційні послуги люди з усіх регіонів України. За минулий рік у зазначених установах отримали реабілітаційні послуги 17 033 осіб з інвалідністю, з них 14 216 дітей з інвалідністю із яких 1 300 інтегровано в загальноосвітні навчальні заклади”, – зазначив Рева.

За його словами, уряд приділяє особливу увагу підтримці осіб з інвалідністю з числа учасників антитерористичної операції, а саме у галузі протезування та забезпечення їх родин житлом.

З роботою уряду по цих напрямках можна ознайомитися у спеціальній інформаційній довідці, яку розробило Міністерство соціальної політики.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter