В Україні 72 суди досі мають “радянські” назви – розслідування

Дата: 21 Серпня 2015
A+ A- Підписатися

У 12 регіонах відсутні суди з радянськими назвами – переважно це західні регіони.

Про це йдеться у результатах розслідування, що проведене активістами проекту “Відкритий суд“.

Вони нагадують, що 21 травня набрав чинності Закон України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки”.

Він засуджує комуністичний режим та визнає його таким, що порушує права людини. Але в Україні все ще можна знайти суди з такими назвами, як Комунарський, Ленінський, Орджонікідзевський, Пролетарський і навіть Совєтський.

Активісти з’ясували, що в Україні налічується аж 72 суди з “радянськими” назвами. Лідером по кількості таких судів є Донецька область  – там їх 9. У 12 регіонах відсутні суди з радянськими назвами – переважно це західні регіони. “Ленінський суд” залишається найпоширенішим.

Також трапляються суди з такими назвами: Бабушкінський, Устинівський, Пролетарський, Калінінський, Тельманівський, Артемівський, Стахановський, Ворошиловський, Будьоннівський, Комсомольський, Жданівський, Куйбишевський, Свердловський, Ульяновський та інші.

Нагадаємо, правозахисник Борис Захаров зазначав, що у прийнятому “законі про декомунізацію” є низка недоліків, і чи будуть проблеми з його імплементацією – покаже час.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter