В Україні 614,5 тис. вимушених переселенців – міжвідомчий штаб

Дата: 27 Грудня 2014
A+ A- Підписатися

Сьогодні в Україні з тимчасово окупованої території Криму та АТО до інших регіонів переселились 614 тис. 467 осіб вимушених переселенців (за добу – 4 тис. 54 особи).

Про це повідомляє Міжвідомчий координаційний штаб з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів та тимчасово окупованої території, передає УНІАН.

Зокрема, з Донецької, Луганської областей переселено 594 тис. 573 особи, з Криму та Севастополя – 19 тис. 894 особи.

Тим часом Верховний комісар ООН у справах біженців Антоніо Гуттереш прогнозує зростання кількості біженців у 2015 році. 

Про це він заявив у Женеві 26 грудня, повідомляє «Німецька хвиля» з посиланням на агенцію epd.

За його словами, на сьогодні у світі понад 51 млн осіб, і у 2015 році їхня кількість зростатиме. Гуттереш наголосив, що останнім часом нові конфлікти виникають майже щороку.

”Подумайте про Україну і Центральноафриканську республіку, мало хто це передбачав”, – зауважив він. Гуттереш розкритикував неспроможність світової спільноти запобігти новим конфліктам та припинити вже існуючі війни, назвавши нинішню ситуацію ”хаотичною”, а ”небезпеку і безкарність” – визначальними факторами сьогодення.

”Не знаю де і чому, але я припускаю виникнення нових воєн у наступному році”, – застеріг комісар ООН і додав, що конфлікти, які тривають, такі як у Сирії та Судані, примусять ще більшу людей ставати біженцями. ”Це матиме драматичні гуманітарні наслідки”, – попередив він.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter