В Угорщині суд виправдав журналістку, яка поставила підніжку біженцю

Дата: 31 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

Верховний суд Угорщини у вівторок, 30 жовтня, виправдав журналістку приватного інтернет-телеканалу N1TV Петру Ласло, яка у 2015 році підставила підніжку сирійському біженцю.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Цим рішенням суд скасував попередній судовий вирок, згідно з яким у січні 2017 року журналістку визнали винною та засудили до трьох років позбавлення волі умовно.

“Відеорепортерка була виправдана у зв’язку з відсутністю порушення закону”, – йдеться в рішенні суду, який врахував, що інцидент стався, коли кілька сотень мігрантів бігли, щоб врятуватись від поліцейського переслідування.

На думку суду, дії Петри Ласло, хоч вони й були “морально невірними та протиправними”, не можна трактувати як вандалізм. Репортерці мали бути висунуті обвинувачення в скоєнні адміністративного правопорушення, а не кримінального злочину, і наразі ця справа втратила свій термін давності, постановив суд.

Інцидент стався у вересні 2015 року біля пункту прийому біженців на півдні Угорщини неподалік кордону із Сербією. На відео, поширеному в Youtube, а потім у ЗМІ, видно, як журналістка ставить підніжку мігранту, який біг, тримаючи на руках дитину. Чоловік внаслідок цього впав і випустив сина з рук. Сама журналістка вибачилася за свій вчинок і пояснила, що діяла в стані паніки, злякавшись натовпу людей, які бігли в її бік.

Унаслідок цього випадку Петру Ласло звільнили з роботи. Чоловік, якому вона підставила підніжку, зрештою отримав притулок в Іспанії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter