У Росії збираються викладати “сімейні цінності” в школах

Дата: 24 Травня 2018
A+ A- Підписатися

Методичні рекомендації до курсу про сімейний устрій розробили в Національній батьківській асоціації РФ спільно з міністерством освіти Росії.

Про це повідомив “Комерсант”.

Розробники документа планують надіслати його до 1 червня в усі російські школи. На їхню думку, у курсі обов’язково повинні бути тематичні блоки про “основи сімейної психології, вікової педагогіки, чоловічої та жіночої культури, сімейного устрою, сімейного виховання, сімейного права”.

У рамках нового предмета також будуть розповідати про “основи здорового способу життя та змістовного дозвілля, форми і методи вивчення історії сім’ї, історії роду, духовно-моральний розвиток, формування культури поведінки та формування у дитини громадянської самосвідомості”.

Передбачається, що курс буде включений до списку вибіркових предметів.

Зараз проект знаходиться на стадії обговорення з громадськістю та експертами і після проходження широкого обговорення буде представлений на розгляд міністерству освіти.

У Росії вже не перший рік чиновники займаються розробкою курсу про “сімейні цінності”. За впровадження такого предмета в школах раніше виступав Омбудсман Павло Астахов та Ганна Кузнецова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter