В Раді вирішили не скасовувати закон про реінтеграцію Донбасу

Дата: 06 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

Верховна Рада не підтримала ініційовану “Опозиційним блоком” постанову про скасування закону “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях”.

Як повідомляє “Крим.Реалії”, під час сьогоднішнього засідання парламенту документ підтримали 37 депутатів з 226 необхідних.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій зауважив, що після відхилення постанови він зможе підписати законопроект і далі направити його на підпис президенту Петру Порошенку.

Нагадаємо, 18 січня Верховна Рада приняла в цілому президентський законопроект про реінтеграцію Донбасу (№ 7163).

Документ визначає окремі території в Донецькій та Луганській областях окупованими. Кордон окупованих територій має визначати Міноборони за поданням Генштабу. За громадянами України зберігається право власності на окупованих територіях.

У випадку введення воєнного стану в окремих районах Донецької та Луганської областей та введення воєнної адміністрації, припиняються повноваження обласної, районних і сільських рад на цих територіях.

Раніше правозахисники вимагали від Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони допрацювати законопроект про реінтеграцію Донбасу із залученням представників громадського суспільства, правозахисних, гуманітарних організацій та агентств ООН. На їхню думку, в документі залишаються статті, що можуть призвести до порушень прав людини.

19 січня депутати “Опозиційного блоку” на чолі з Юрієм Бойком зареєстрували постанову про скасування закону і таким чином заблокували її підписання спікером парламенту та президентом. Автори постанови аргументували своє рішення тим, що закон прийняли з порушеннями регламенту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter