У Петербурзі затримали трьох осіб за участь у ЛГБТ-акції

Дата: 13 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

У Санкт-Петербурзі під час читання конституції на вулицях міста поліція затримала трьох людей за те, що за даними правоохоронців, вони брали участь у несанкціонованій акції ЛГБТ-активістів, яка пройшла 11 грудня.

Про це повідомляє російський телеканал “Дождь” з посиланням на учасника акції з читання конституції Олексія Назарова.

За словами Назарова, співробітники поліції підійшли до трьох учасників акції і повідомили, що в них є фото і відео-докази того, що затримані брали участь в ЛГБТ-акції 11 грудня. Акція, за словами поліцейських, була не узгоджена. Назаров зазначив, що затриманих можуть звинуватити за адміністративною статтею 20.2.

Назаров також повідомив, що акція ЛГБТ-активістів була “прогулянкою” і тому не вимагала погодження міської влади. Він зазначив, що побоюється за безпеку затриманих, оскільки, за його словами, поліція застосовувала насильство в відділенні до одного затриманого під час ЛГБТ-акції.

11 грудня в Петербурзі затримали фотографа “Комерсанта” Давида Френкеля, який знімав акцію ЛГБТ-активістів. За його словами, співробітники поліції у відділенні питали його про акцію ЛГБТ-активістів. Коли він відмовився відповідати на ці питання, за словами Френкеля, один зі співробітників поліції сказав, що він “ненормальний”, після чого поліцейські викликали швидку допомогу. Лікарі, за словами журналіста, стали душити і зв’язали Френкеля. Через деякий час фотографа відпустили, сказавши йому, що якби у відділення поліції не прийшов його батько, Френкеля відвезли б у психіатричну лікарню.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter