В парламенті назріває конфлікт щодо судової реформи – Сергій Лещенко

Дата: 11 Січня 2015
A+ A- Підписатися

У парламенті визріває конфлікт через законопроекти щодо реформи судової системи.

Про це написав народний депутат Сергій Лещенко на своїй facebook-сторінці.

“28 грудня ВР внесла до порядку денного законопроект президента П.Порошенка “Про забезпечення права на справедливий суд, №1656. Законопроект пройшов схвалення профільного комітету, для чого екстрено зібрали засідання комітету, анонсувавши його за дві години до початку”, – повідомив він.

 

“Водночас Реанімаційний проект реформ (РПР) вважає цей законопроект таким, що “суттєво підвищує вплив президента на суддів та має корупційні ризики” – додав Сергій Лещенко.

12 січня  об 11:30 Реанімаційний пакет реформ пікетуватимуть адміністрацію президента.

Також депутат вказав, що Оксана Сироїд разом з колегами та РПР “раніше за президента подавала зміни до закону “Про судоустрій і статус суддів”.

“Його розгляд затягували і навіть не винесли на розгляд комітету Князевича. У порядку денному Ради на вівторок саме президентський проект стоїть найпершим – відповідно, поставлять на голосування першим і схвалять саме його, а інші проекти, в тому числі Сироїд” , – переконаний Сергій Лещенко.

При цьому він нагадав, що Верховна Рада –  це “політичний орган, і кожен депутат має право, щоб його ініціатива була розглянута – а не лише ті, які написані на Банковій або Грушевського”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter