В ООН створили фонд гуманітарної допомоги Україні

Дата: 13 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

В ООН створили об’єднаний фонд гуманітарної допомоги Україні й закликали донорів долучитися до нього, щоб допомогти жителям Донбасу, які страждають від війни.

Про це на спеціальному засіданні ООН щодо Плану гуманітарної допомоги на сході України на 2019 рік заявила помічниця генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер, повідомляє “Укрінформ”.

“Я рада оголосити про створення Об’єднаного фонду гуманітарної допомоги Україні й закликаю донорів долучатися до нього”, – заявила Мюллер.

Вона додала, що декілька країн уже перевели гроші у фонд. На її думку, засідання ООН за 12 лютого щодо Плану гуманітарної допомоги в Україні на 2019 рік дозволить привернути увагу до страждань українців унаслідок військового конфлікту, що триває.

“Сьогоднішня дискусія дає нам змогу ще раз звернути увагу на гуманітарні наслідки конфлікту. Поки політичні дискусії тривають, ми не мусимо забувати людське обличчя цієї кризи і її вплив на цивільне населення, звичайних людей, які стикаються з її наслідками щодня”, – зазначила Мюллер.

Раніше ЄС виділив додаткові 4 млн євро на гуманітарну допомогу сходу України у зв’язку з настанням зимового періоду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter