В ООН представник Росії звинуватив Україну у “водній блокаді” Криму

Дата: 23 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

У вівторок на засіданні Ради Безпеки ООН, присвяченому темі “Вода, мир і безпека”, представник Росії Петро Іллічов звинуватив Київ у “водній блокаді” Кримського півострова. У відповідь представник України Володимир Єльченко заявив, що для вирішення питання водопостачання треба розпочати “деокупацію” півострова.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

“Народ російського Криму навряд чи забуде, як у квітні 2014 року Київ віддав наказ перекрити шлюзи Північно-Кримського каналу (“Дніпро-Крим”), що забезпечував на той момент до 85 відсотків потреб близько двох мільйонів жителів у прісній воді”, – заявив Іллічов.

“Територія Автономної Республіки Крим, як і раніше, окупована Російською Федерацією. Згідно з міжнародним правом, держава-окупант несе всю відповідальність за наслідки своїх протиправних дій”, – заявив Єльченко.

Він порадив припинити використовувати мізерні водні ресурси Криму для задоволення потреб військової інфраструктури і зростаючого числа російського військового персоналу на півострові.

“Наступним логічним кроком був би початок деокупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, що сприяло б позитивному вирішенню питання водопостачання”, – додав Володимир Єльченко. 

Як відомо, після анексії Криму Росією Україна припинила постачати воду на півострів Північно-Кримським каналом, що з’єднує головне русло Дніпра з півостровом. Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через цей канал.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter