В окупованому Криму затримали близько 20 кримських татар

Дата: 21 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму затримали близько 20 кримських татар, що протестували проти незаконних обшуків.

Про це повідомляють у Facebook адвокат Еміль Курбедінов та журналіст Антон Наумлюк.

“Прогнози про посилення репресій відносно громадських активістів підтверджуються з кожним днем! Нараховані затримані вже в кількості 20 чоловік в т. ч. і ті, хто постійно висвітлював обшуки!”, – написав Курбедінов.

В той же час фотограф та журналіст Антон Наумлюк пише, що затримували татар, які прийшли до будинку Марлена Мустафаєва в Кам’янці під Симферополем, де силовики проводили обшук.

За словами Наумлюка, самого Мустафаєва затримали по дорозі на роботу та повезли у Центр протидії екстремізму в Симферополі. Після чого відправились обшукувати його будинок, де лишилась дружина з 4-місячною дитиною.

Він додає, що серед тих, кого затримали на місці обшуку у Мустафаєва Осман Аріфм, Ремзі Бекіров, Руслан Сулейманов, Ізетов Риза, Алім Карімов, Валід Абу Фарід, Сейран Муртазаєв.

“Перед затриманням співробітники поліції оголосили у мегафон, що присутні порушують законодавство про проведення масових заходів”, – зазначає Наумлюк. 

Пізніше Курбедінов повідомив у відеопості, що він їде у Центр протидії екстремізму, аби з’ясувати, що інкримінують Мустафаєву і що вилучили у нього під час обшуку. 

Курбедінов припускає, що Мустафаєву можуть призначити адмінарешт, так само як і йому самому у січні цього року.

У адвоката також є відомості, що затриманих кримських татар у відділку поліції незаконно фотографують та беруть у них відбитки пальців.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter