В окупованому Криму пройшла низка одиночних пікетів (оновлено)

Дата: 14 Жовтня 2017
A+ A- Підписатися

У суботу в окупованому Росією Криму відбулась низка одиночних пікетів.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook заявила координаторка ініціативи “Крим SOS” Таміла Ташева.

У соцмережах з’явилися відео та фото з людьми, які тримали у руках плакати з надписами “Кримські татари не терористи”, “Мусульмани Криму — ваші сусіди, а не терористи”, “Терористів у Криму не було, немає і не буде”, “1944 — зрадники, 2017 — терористи”, “Зупиніть свавілля силовиків в Криму” та “Свободу політв’язням”.

Люди протестували проти обшуків та арештів в межах двох кримінальних справ на півострові 2 та 11 жовтня. 

Щонайменше сотню людей затримала окупаційна влада, заявили в правозахисній оргіназації “Кримська солідарність”. 

Таміла Ташева повідомляє, що у Старому Криму затримали Асанова Дилявера, Куламетова Герая, Куламетова Зеки, Куркчи Рустема, Якубова Симара. У Феодосії — Рустемова Руслана, Уримова Азиза, Эрала Дани, Мустафаева Рустема. У Сімферополі — Люманова Мемета,Григоря Валерія, Сулейманова Руслана, Гостева Руслана, Абдурахманова Меджита. Також затримання відбулись у Радянському. Там затримали Джемілова Асана, Сейтхалилова Асана, Зеврієва Муслима та Салімова Сейдамета. 

Видання “Лівий берег” повідомляє, що одиночні пікети були у Кіровську, Алушті, Білогорському районі та на трасі Симферопіль — Бахчисарай. 

ЗМІ повідомляє, що усіх затриманих відпустили.

У Кримській солідарності повідомляють, що окупаційна влада затримувала учасників одиночного пікету з порушеннями. Їм не зачитували права, не давали зв’язатись з адвокатом, примусово зняли відбитки пальців і копіювали усі контакти з адресної книги мобільних телефонів. 

Також зафіксовані випадки, коли пікетувальників вивозили люди у цивільному вбранні, не показуючи документів, на автомобілях без розпізнавальних знаків. 

Російські силовики не коментували інцидент.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter