В Одесі виправданому по “справі 2 травня” росіянину оголосили нову підозру

Дата: 12 Жовтня 2017
A+ A- Підписатися

Поліція повідомила про підозру раніше виправданому громадянину Росії Євгену Мефьодову в здійсненні дій, спрямованих на захоплення державної влади, і підготовці до організації масових заворушень в Одесі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав його адвокат Валентин Рибін.

“Мефьодову повідомили про нову підозру!!!”, – написав Рибін.

В опублікованому адвокатом документі вказується, що 11 жовтня слідчий районного відділу поліції Одеси повідомив про підозру Мефьодову по ч. 1 ст. 109 (дії, вчинені з метою насильницької зміни і повалення конституційного ладу, а також захоплення державної влади) і ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294 (підготовка до організації масових заворушень) Кримінального кодексу.

За даними поліції, в березні 2014 року Мефьодов, громадянин України Сергій Долженков та ще 15 осіб організували проросійський рух в Одесі, зокрема автопробіг, де відкрито виступали за відділення Одеської та Миколаївської областей від України.

Крім того, поліція розцінює допомогу Мефьодова та Долженкова в організації наметового містечка проросійських активістів на Куликовому полі в Одесі як підготовку до організації масових заворушень.

Як відомо, Мефьодов і Долженков були серед 20 антимайданівців, яких звинувачували в організації й участі в масових заворушеннях, що відбулися 2 травня 2014 року в центрі Одеси, – але цю групу міський суд Чорноморська 18 вересня виправдав.

Як відомо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися масові заворушення між учасниками мітингу “За єдність України”, в якому взяли участь активісти Євромайдану, “Правого сектора”, “Самооборони”, харківські та одеські футбольні фанати, з одного боку і проросійськими активістами з іншого.

Загалом унаслідок зіткнень 2 травня на території Одеси загинули 48 осіб та понад 200 осіб отримали травми різного ступеню тяжкості. Більшість загинули під час пожежі в Будинку профспілок.

24 листопада 2014 року один із прокурорів ГПУ затвердив звинувачувальний акт стосовно 21 особи, 25 листопада його скерували до Приморського райсуду Одеси.

18 вересня 2017 року колегія Іллічівського (Чорноморського) міського суду виправдала всіх осіб, яких звинувачували в масових заворушеннях 2 травня 2014 року.

Двох фігурантів “справи 2 травня” Сергія Долженкова та Євгена Мефьодова одразу ж затримали за звинуваченням у закликах до порушення територіальної цілісності України – і 19 вересня знову взяли під варту.

28 вересня стало відомо, що Одеська прокуратура оскаржила виправдувальний вирок суду стосовно 19 обвинувачених в участі в масових заворушеннях, що відбулися 2 травня 2014 року в Одесі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter