У Маріуполі з футбольного стадіону прогнали темношкірих гравців

Дата: 05 Травня 2017
A+ A- Підписатися

23 квітня близько десяти чоловіків у формі без розпізнавальних знаків прогнали з футбольного стадіону в Маріуполі групу гравців, серед яких було 8 темношкірих студентів.

Про це йдеться у звіті за квітень групи моніторингу прав національних меншин.

За інформацією групи стадіон знаходиться поблизу бази полку “Азов”. Озброєні палицями чоловіки наказали темношкірим молодим людям покинути стадіон, погрожуючи їм.

Студентів прогнали і навіть не дали їм забрати з роздягальні одяг і взуття.

“Темношкірі побігли до роздягальні, але агресивно налаштовані люди рушили за ними і стали знімати на телефон. Іноземці вибігли з території футбольного поля”, – цитує видання “0629” свідка Сергія.

За його словами, люди в камуфляжі намагалися наздогнати їх і за межами стадіону. Студенти були змушені ходити у футбольній формі по місту.

“Співробітники Лівобережного відділення поліції переконали студентів не писали заяву, обумовлюючи це тим, що ніхто не постраждав. Однак після резонансу в ЗМІ стало відомо, що поліція здійснює перевірку щодо цього інциденту”, – ідеться у звіті.

Прес-служба “Азову” заперечує причетність бійців полку до інциденту.

Представник прес-служби Нацполіціі Донецької області Дмитро Ярошенко пообіцяв Центру інформації про права людини, що поліція прокоментує інцидент після закінчення перевірки.

“На перевірку дається місяць. Поки перевірка не закінчена, ми не можемо розповісти про результати”, – сказав він.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter