У Коцюбинському підпалили два авто співробітниці сільради, яка протестує проти забудови лісу

Дата: 15 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

У ніч на 15 жовтня невідомі підпалили два авто сім’ї співробітниці Коцюбинської селищної ради Дарини Александрової. Потерпіла пов’язує підпал зі своєю активною діяльністю  із збереження Біличанського лісу та боротьбою з корупційними схемами в селищі, зокрема пов’язаними з теплопостачанням. 

Про це вона повідомила виданню “Громада Приірпіння”

“Машини повністю спалені і не підлягають оновленню. Вони не застраховані. Постраждали машини сусідів”, – розповіла Александрова 

Вона додала, що ці авто були придбані ще до початку її роботи в селищній раді. Зараз вона обіймає посаду спеціаліста планово-економічного відділу.

“Це пов’язано із моєю активною діяльністю, бо боремося за збереження Біличанського лісу та намагаємося поламати корупційні схеми, які тут вкорінилися”, – переконана потерпіла.

За інформацією поліції Київської області, внаслідок підпалу постраждало сім авто. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (“Умисне знищення або пошкодження майна”).

Голова Коцюбинської селищної ради Ольга Матюшина також вважає, що машини Александрової могли підпалити через її антикорупційну діяльність. Вона зауважила, що Александрова працювала над вирішенням питання теплозабезпечення для селища: їздила на наради в ОДА, вела перемовини з Нафтогазом разом з нею.

“Машинами днями цікавився депутат ірпінської ради Богдан Слюсаренко. Він казав, що в Александрової дві машини, і бігав біля ради”, – написала Матюшина.

Слюсаренко у свою чергу написав на своїй сторінці у Фейсбуку, що готовий пройти детектор брехні. І запевнив, що ніхто з команди партії “Нові обличчя”, яку очолює екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк, не причетний до підпалу авто.

Слюсаренко регулярно критикує керівництво Коцюбинської селищної ради. Серед іншого звинувачує у зриві опалювального сезону та в лобіюванні питання приєднання Коцюбинського до Києва заради збереження Біличанського лісу.

У той же час лідер Коцюбинського осередку “Нових облич” Сергій Даніш, який конкурував з Матюшиною на виборах селищного голови, висунув дві версії підпалу авто співробітниці селищної ради.

“Це провокація з боку команди самої Ольги Матюшиної, спрямована на натравлення правоохоронців, журналістів та нардепів на депутатський корпус Коцюбинської селищної ради після того, як ми проголосували проти приєднання Коцюбинського до Києва. Друга версія – це внутрішньокомандна боротьба людей Матюшиної за відмиті кошти, вкрадені з УЖКГ “Біличі”. Власниця спалених авто Дар’я Александрова працювала заступником директора УЖКГ “Біличі”,написав Даніш.

Водночас громадська активістка та журналістка з Коцюбинського Ірина Федорів назвала ці версії “маразмом” і “цинізмом”.

Також Федорів звинуватила в підпалі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, бо “за всі ці роки він нічого не зробив, щоб у регіоні, який генпрокурор назвав Чикаго, засудили хоч когось”.

“Ваші люди розвалюють всі справи. Прокуратурі потім в судах не виграти з таким підходом слідчих до роботи”,додала Федорів, яка попросила народних депутатів втрутитися в ситуацію, бо “після того, як людям вдалося провести слухання за приєднання до Києва, – нас просто знищуватимуть”.

Народний депутат Ольга Червакова вже відреагувала на підпал. Вона назвала замовниками і виконавцями нападу “шісток мера Ірпеня Володимира Карплюка”, а метою – “не допустити вчасного запуску тепла”.

“Вкотре закликаю правоохоронні органи припинити бездіяльність щодо атак на місцевих активістів, навести лад в Ірпінському відділку поліції, який систематично вдає розумову відсталість, затуляючи очі на відверті злочини, назвати імена не лише виконавців, а й замовників атак на активістів. Закликаю народних депутатів прийняти рішення про вихід Коцюбинського із Київської області – відповідна постанова буде зареєстрована найближчим часом. Цьому терору треба класти край”, – написала Червакова у Фейсбуці.

Нагадаємо, це не перший резонансний напад у Коцюбинському. 31 жовтня 2016 року невідомі напали на Ольгу Матюшину та заступника начальника УЖКГ “Біличі” Лесю Єльникову. В червні 2017-го жорстоко побили голову територіальної виборчої комісії Коцюбинського Людмилу Демченко і прокололи шини в авто активістки та журналістки Ірини Федорів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter