У представника меджлісу Мустафи Асаби під час обшуку знайшли набої

Дата: 14 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

В ході обшуку російськими правоохоронцями в будинку голови Бєлогорського регіонального меджлісу Мустафи Асаби було знайдено набої.

Про це повідомив голова Комітету із захисту прав кримськотатарського народу, член Меджлісу Ескендер Барієв на своїй facebook-сторінці. Барієв стверджує, що їх підкинули.

Також він повідомив, що голову регіонального меджлісу відвезли до кримського управління Слідчого комітету Росії.

Цинічність в тому, наскільки грубо працюють, у людини, активіста національного руху, який ніколи не дозволить, щоб хтось брав зброю, в будинку знаходять набої… Тим більше, яким потрібно бути ідіотом, щоб після обшуку півроку тому збирати і зберігати у себе вдома набої… Репресії тривають. Пригнічення всього кримськотатарського народу триває. Сьогодні, кримським татарам потрібно вимагати статус пригнобленого народу в світі“, – написав голова Комітету із захисту прав кримськотатарського народу.

Нагадаємо, вранці 14 квітня до будинку Мустафи Асаба прийшли з обшуком. За даними активіста кримськотатарського руху, голови Центрвиборчкому Курултаю Заїра Смедляєва, силовики шукали матеріали у справі “26 лютого”.

Офіційних повідомлень за фактом чергового обшуку від правоохоронних органів Криму немає.

Це вже другий обшук в будинку Мустафи Асаба, вперше слідчі заходи правоохоронці провели 16 вересня 2014 року. Тоді вилучили брошури релігійного характеру про кримськотатарський національний рух. Після обшуку чоловіка запросили в райвідділ поліції для бесіди.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter