В “ДНР” продовжують переслідувати незалежних журналістів

Дата: 14 Травня 2015
A+ A- Підписатися

У Донецьку триває “зачистка” незалежних журналістів. Про це пише видання “Новости Донбасса” з посиланням на керівника організації “Донецький інститут інформації” та журналіста Олексія Мацуку.

За його словами, за фрілансером “Громадського ТБ Донбасу” в Донецьку було оголошено полювання. В результаті озброєні сепаратисти напали на квартиру журналіста. Постраждав і сам журналіст.

“У Донецьку неможливо сьогодні вести повноцінну журналістську роботу. Незалежний журналіст – перша мішень для збройних сепаратистів. Рівно рік тому пройшла перша хвиля зачистки інформаційного поля окупованої Донеччини. Пройшов рік, і методи сепаратистів стали лише жорсткішими. Це справжня сталінська “народна” республіка””, – вважає Мацука.

За даними Інституту масової інформації, за перший квартал 2015 року зафіксовано 16 випадків побиття журналістів, 12 фактів цензури, 9 випадків залякування і 6 порушень прав журналістів на територіях, підконтрольних так званими “ДНР” та “ЛНР”.

“На територіях, захоплених бойовиками так званих “ДНР” і “ЛНР”, практично не залишилося українських журналістів. Також ІМІ фіксував випадки затримань і обшуків іноземних кореспондентів, у тому числі польських, італійських і російських”, – йдеться у звіті ІМІ.

Фото: Новости Донбасса

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter