В будинку кримського правозахисника провели обшук

Дата: 20 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

Правозахисника затримали невідомі в камуфляжній формі – ймовірно, представники ФСБ у Криму. Одному з його братів, що намагалися зафіксувати затримання, завдали тілесних ушкоджень.

Як повідомляє портал “Крим. Реалії“, завершився обшук у будинку затриманого сьогодні вранці представника Контактної групи з прав людини, правозахисника Емір-Усеїна Куку в Ялті. Правоохоронці вилучили два ноутбуки, телефон і книги, а самого правозахисника забрали з собою. 

Емір-Усеїн Куку

Про це порталу повідомив розповів представник Контактної групи з прав людини Абдурешит Джеппаров.

Вдома обшуку в принципі не було. Вилучили ноутбук Емір-Усеїна і його дружини, його телефон, сім книг не зі списку забороненої літератури, і відвезли“, – розповів Джеппаров.

Куди саме відвезли правозахисника, його колезі невідомо. Імовірно, в управління однієї з силових структур в Ялті. Затримали його вранці на зупинці, напевно, представники ФСБ у Криму, хоча ці люди були в камуфляжній формі без розпізнавальних знаків.

Як повідомив на своїй facebook-сторінці інший представник Контактної групи Маммет Мамбетов, Емір-Усеїну Куку зачитали постанову, згідно з якою його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ст. 282 КК РФ “Розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності”.

Правозахисник збирався вирушити на роботу в Гаспринську селищну раду. Після затримання його відвезли на білій “Газелі” з номерами 50-го регіону (Московська область) РФ для подальшого проведення слідчих заходів у нього вдома.

Брати Емір-Усеїна Куку спробували зафіксувати його затримання, однак люди в камуфляжній формі не дозволили їм цього зробити, при цьому одному з братів завдали тілесних ушкоджень.

Правоохоронні органи Криму не надавали офіційних коментарів з приводу цих подій.  

Нагадаємо, 8 лютого кримська влада затримала активіста Майдану Олександра Костенка. Російські правоохоронці звинувачують його в тому, що він кинув камінь у співробітника кримського спецпідрозділу “Беркут” в Києві під час протистоянь 18 лютого 2014 року. Затриманий, перебуваючи у сімферопольському СІЗО, заявляв про те, що йому погрожують і застосовують тортури, а також вимагають дати свідчення проти учасників Євромайдану.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter