В Узбекистані влада обмежила роботу соціальних мереж

Дата: 04 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Державна інспекція з контролю у сфері інформатизації та телекомунікацій Узбекистану на підставі закону “Про персональні дані” обмежила доступ користувачам країни до Twitter, TikTok, “ВКонтакте” і Skype. Регулятор назвав приводом для таких дій порушення законодавства при обробці персональних даних.

Про це повідомляє “Радіо Свобода“.

Джерело: pixabay.com

З 2 липня 2021 року в Узбекистані соціальні мережі внесені до “Реєстру порушників прав суб’єктів персональних даних” через “порушення вимог законодавства при обробці персональних даних громадян країни”.  

Згідно з законом, сервери соцмереж, на яких обробляються персональні дані громадян Узбекистану, мають розташовуватись всередині країни.

Хоча чиновники не уточнили до яких соцмереж і месенджерів обмежили доступ, користувачі повідомляють про перебої в роботі Twitter, TikTok, “ВКонтакте” і Skype. Повільно або зовсім не завантажуються медіафайли.

Нагадаємо, Узбекистан займає одну з найнижчих позицій в рейтингу країн світу за рівнем свободи інтернету, який щорічно публікує правозахисна організація Freedom House. Однак після смерті попереднього президента Іслама Карімова у 2016 році у республіці відзначали пом’якшення політики панівного режиму і надання громадянам більших свобод, ніж раніше. У 2019 громадянам розблокували доступ до сайтів низки західних ЗМІ та правозахисних організацій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter