В Узбекистані щодо нареченого, який вдарив дружину за виграш у весільному конкурсі, відкрили справу за дрібне хуліганство

Дата: 16 Червня 2022
A+ A- Підписатися

В Узбекистані влада Сурхандар’їнської області порушили адміністративну справу про дрібне хуліганство щодо нареченого, який вдарив наречену на весіллі через її перемогу у весільному конкурсі.

Про це повідомляє Repost.uz.

Відео інциденту широко розійшлось на початку червня у соцмережах. У ролику чоловік та жінка за святковим столом розмотують на швидкість мотузки, але після перемоги нареченої наречений б’є її з розмаху по потилиці.

Після удару один з гостей спочатку посміхався, однак, почувши реакцію інших людей, перестав. Дівчину з-за столу вивела жінка, яка сиділа поруч. При цьому наречений стояв з гордо піднятою головою. 

Ролик розійшовся не тільки соцмережами, але й у медіа, зокрема іноземних. Його в ефірі показав корейський телеканал JTBC, а публікація про випадок потрапила на сторінки німецького видання Bild.

Правоохоронці Узунського району провели профілактичну бесіду з молодими та їхніми батьками, а матеріали справи направили до суду. Водночас, як зазначають журналісти, молодята не розірвали шлюб, й пара живе разом.

Проблема домашнього насильства актуальна для Узбекистану. До прикладу, торік всього за 10 місяців до Центрів реабілітації та адаптації осіб, які постраждали від насильства, в країні звернулися 7226 осіб, більшість з яких (2457) розповіли про психологічне насильство, у 1358 мова йшла про фізичне, у 666 – про економічне, а у 37 випадках – про статеве. При цьому посадовці не уточнюють, яку кількість серед постраждалих складають жінки, однак, очевидно, як й в інших країнах їх серед постраждалих більшість. 

У грудні 2021-го президент країни Шавкат Мірзієєв підписав закон, який зобов’язує голів місцевих самоврядувань доповідати до органів внутрішніх справ про домашнє насильство. Міністр юстиції Узбекистану Русланбек Давлетов, розповідаючи про це явище в країні, зазначав, що воно є дуже розповсюдженим. 

Нагадаємо, що в Україні домашнє насильство також є розповсюдженим явищем. Торік про це до поліції повідомили на 56% більше громадян, ніж у 2020-му.

Відповідальність за насильство в сім’ї посилили. Тепер потерпілі мають змогу отримати відшкодування матеріальних збитків і моральної шкоди, а карати за домашнє насильство почнуть, зокрема, військових. Раніше, якщо вони вчиняли насильство стосовно рідних, щодо них складали адмінпротокол, але передавали справу відповідним військовим формуванням, які вже й вирішували, починати розслідування чи ні. 

Фотографія обкладинки: скриншот відео 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter