В Узбекистані на 15 діб заарештували блогера, який знімав спробу опозиційної партії подати до суду

Дата: 17 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Незалежного узбекистанського блогера Озодбека Курбанова заарештували на 15 діб за звинуваченням у дрібному хуліганстві. Він знімав на відео спробу опозиційної незареєстрованої партії “Хакікат ва Тараккійот” подати колективну заяву до Конституційного суду.

Про оце повідомляє радіо “Озодлік”.

Озодбек Курбанов

Яшнабадский районний суд Ташкента, що в Узбекистані, визнав Озодбека Курбанова винним у дрібному хуліганстві. На засіданні зазначили, що 15 липня блогер “чинив опір представнику влади” та “образив” співробітника правоохоронних органів.

Як розповів лідер партії “Хакікат ва Тараккійот” (“Справедливість та Розвиток”) Хідірназар Аллакулов, 15 липня на нього та сімох його прихильників напали 40-50 людей в цивільному одязі неподалік Конституційного суду, куди вони прийшли, щоб подати заяву про незаконне фінансування діяльності п’яти офіційно зареєстрованих в Узбекистані політичних партій.

Тоді ж кілька осіб схопили Озодбека Курбанова, який прийшов відзняти матеріал про подачу заяви, силоміць посадили в автомобіль і відвезли в невідомому напрямку. Пізніше виявилось, що його доставили в РОВД Яккасарайского району, однак без пояснень причин його затримання.

Разом з блогером затримали активістів Мухтара Убайдуллаєва і Мухаммадаміна Шерматова, але їх відпустили, вибачившись “за затримання”. Члени партії також заявили, що в організованому на них нападі брали участь жінки й співробітники правоохоронних органів.

Правоохоронні органи Узбекистану поки не прокоментували затримання 23-річного блогера.

Нагадаємо, у Білорусі в офісах та квартирах нинішніх та колишніх журналістів “Радіо Свобода”, телеканалу “Белсат” та інших ЗМІ силовики провели обшуки, кількох журналістів затримано.

 

Фотографія обкладинки: “Озодлік”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter