В ув’язненні на тимчасово окупованих територіях перебуває 296 людей – Омбудсман

Дата: 11 Вересня 2021
A+ A- Підписатися
У в’язницях на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей перебуває 296 українців. Ще 125 людей знаходяться у тюрмах окупованого Криму та РФ.
 
Про це повідомляє “Укрінформ”, із посиланням на уповноважену Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову
 
Людмила Денісова. Джерело: фейсбук-сторінка Омбудсманки

У нас є 125 наших громадян, які наразі перебувають у в’язницях РФ та у Криму, 296 осіб, які перебувають у в’язницях ОРДЛО, і 258 громадян, які зникли безвісти”, –  сказала Омбудсманка.

За її словами, для кожного з цих людей важливо, коли про них говорять на всіх можливих майданчиках. Денісова підкреслила, що в Офісу омбудсмана налагоджена співпраця з адвокатами, які представляють інтересів політв’язнів в окупованому Криму.

Як тільки людину захоплюють у полон, арештовують, то відразу нам надають таку інформацію… Тому щодо кожного в’язня, щодо їхніх родин, адвокатів, – ми повністю на контактах, повністю співпрацюємо з ними. І як тільки нам надають інформацію, що когось знову, наприклад, посадили у ШІЗО, то ми відразу реагуємо на це. Зокрема, я пишу про це у соцмережах, звертаюся до Москалькової, до міжнародних партнерів”, – зазначила уповноважена з прав людини.

Щодо осіб, які утримуються в ОРДЛО, то, за словами Денісової, в Офісі омбудсмана, зокрема, отримують інформацію від так званих “уповноважених” з окупованих територій.

У нас є звернення громадян, батьків заручників, які там перебувають, або в інший спосіб ми отримуємо інформацію, потім робимо верифікацію. Тут, безумовно, величезну роботу проводить СБУ, зокрема Центр звільнення полонених, і ми співпрацюємо з ними”, – наголосила Денісова.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях окремих районів Донецької та Луганської областей зниклими безвісти вважаються 258 осіб, у тому числі 67 військовослужбовців та резервістів. Робота щодо їх пошуку має здійснюватися у рамках Тристоронньої контактної групи, відповідно до Мінських домовленостей, втім процес наразі заблокований російською стороною.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter