В уряді спростили процедуру направлення українських військових на лікування за кордон

Дата: 22 Квітня 2023
A+ A- Підписатися
Кабмін спростив механізм направлення українських військовослужбовців на лікування за кордон. Тепер проводити консиліум військово-медичного закладу більше не потрібно.
 
Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.
 
Фото: The Associated Press

Відтепер медзаклад, у якому лікується військовий, зможе самостійно формувати висновок про необхідність направлення на лікування за кордон. Цей заклад надсилатиме пакет документів до відповідного державного органу, що входить до складу сектору безпеки й оборони.

“Тепер таке направлення вони зможуть отримати в тому медзакладі, де проходять лікування чи реабілітацію. Без затягування, без черг, без бюрократії”, – зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він додав, що це нововведення допоможе військовим максимально швидко й без зайвих бюрократичних процедур отримати необхідне лікування чи реабілітацію за кордоном. 

А ось міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко пояснив, що це рішення дозволить спростити процедуру направлення військових на лікування до клінік Європи. 

“Українські бійці щодня ризикують своїм життям і здоров’ям, захищаючи наше з вами життя і свободу. Наше спільне завдання – забезпечити всі умови для надання їм усієї необхідної медичної допомоги”, – сказав Ляшко. 

Раніше для лікування військового за кордоном був необхідний консиліум, який створювали наказом керівника військово-медичного закладу. До його складу мали входити не менше п’яти лікарів.

Щонайменше двоє з них мали бути працівниками медзакладів, які надають спеціалізовану медичну допомогу та не належать до сфери управління державних органів, що входять до складу сектору безпеки і оборони. 

Нагадаємо, український благодійний фонд BGV спільно з урядом Естонії запустили програму безоплатного протезування та реабілітації для українців, які втратили кінцівки внаслідок війни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter