В уряді розробили рекомендації, як використовувати штучний інтелект у шкільній освіті

Дата: 22 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів підготував проєкт рекомендацій щодо безпечної та ефективної інтеграції штучного інтелекту в шкільну освіту.

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: commonsense.org

До розроблення документа долучилися три десятки спеціалістів зі сфери освіти та науки, зокрема представники інститутів підвищення кваліфікації, університетів, шкіл та громадського сектору.

Як наголосив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, вміння працювати зі штучним інтелектом – це навичка майбутнього. 

“Наші діти повинні ще зі школи іти в ногу з інноваціями. Щоб навчити школярів працювати зі штучним інтелектом, спочатку нам потрібно навчити цього вчителів. Це і є головна мета рекомендацій”, – каже він. 

Видання складається із шести основних розділів та додатків, де можна знайти, наприклад, перелік сайтів, щоб підвищити обізнаність у темі, а також практичні приклади застосування ШІ в освіті. 

“Штучний інтелект може дещо спростити та покращити роботу вчителів. Наприклад, створювати дидактичні матеріали та допомагати формувати індивідуальні освітні траєкторії для кожного учня. Цим документом ми пояснюємо, як перетворити штучний інтелект на власного помічника”, – коментує випуск посібника міністр освіти та науки України Оксен Лісовий.

Фінальний варіант рекомендацій надішлють закладам загальної середньої освіти на початку навчального 2024/2025 року. Переглянути видання можна за посиланням

Нагадаємо, що в Україні торік розробили дорожню карту регулювання штучного інтелекту.

Фотографія обкладинки: play.ht

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter