В уряді підготували список організацій, куди звертатися по психологічну допомогу постраждалим від підриву Каховської ГЕС

Дата: 12 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Постраждалі внаслідок затоплення, спричиненого підривом Росією Каховської ГЕС, можуть звернутися по першу психологічну допомогу та підтримку до мобільних бригад психологів. 

Список надавачів таких послуг підготували в уряді. 

Фото: CSM

Психологи працюють у Херсонській, а також прилеглих областях.

“Це українські та міжнародні партнери, залучені до реагування у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки під час війни в Україні”, – пояснюють посадовці. 

У таблиці можна шукати психологів за назвою організації або ж за необхідною послугою, наприклад робота з дітьми. У списку зазначено імена та контакти відповідних фахівців. 

Нині кількість загиблих через підрив росіянами греблі Каховської ГЕС на підконтрольній українському уряду території сягнула шести людей, а ще десятки вважають зниклими безвісти. Щодо окупованого Росією берега Дніпра, то там ситуація гірша, бо окупанти заважають волонтерам евакуювати людей.  

Через підрив ГЕС близько 700 тисяч українців втратили належний доступ до питної води. 

Нагадаємо, що Україна вимагає від ООН визнати підрив Каховської ГЕС екоцидом та геноцидом українців. 

Українські правоохоронці ведуть слідство у відповідній справі за статтями про екоцид та порушення законів та звичаїв війни, а спецслужбовці мають докази, що ГЕС підірвала російська диверсійна група. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter