В управлінні ООН засудили ракетний удар по Одесі, але не згадали Росію

Дата: 23 Липня 2023
A+ A- Підписатися

В Управлінні ООН з координації гуманітарних справ в Україні (OCHA Ukraine) засудили ракетний удар по центру Одеси в ніч на 23 липня, але не сказали, що відповідальність за нього лежить на Росії.

Відповідна заява оприлюднена у твіттері OCHA Ukraine.

Наслідки нічної атаки на Одесу 23 липня 2023 року. Джерело: телеграм-канал Одеської міськради

“Сьогодні одесити знову прокинулися від звуків вибухів. Ударів зазнав історичний центр, пошкоджені будинки, собор, є загиблі й пораненні мирні жителі. Міжнародне гуманітарне право чітко вказує: цивільні особи та цивільна інфраструктура не є ціллю”, — йдеться у твіті.

Водночас президентка Грузії Саломе Зурабішвілі назвала нічну ракетну атаку на Одесу черговим воєнним злочином Росії в Україні. Вона рішуче засудила напади на об’єкти всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та мирних жителів і грубе порушення росіянами всіх норм міжнародного права.

Нагадаємо, в ніч на 23 липня російські війська завдали ракетного удару по Одесі, внаслідок обстрілу одна людина загинула, постраждали щонайменше 22 людини, серед яких четверо дітей.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що під час ракетної атаки на Одесу росіяни пошкодили 25 пам’яток архітектури. Вони розташовані в історичному центрі міста, який перебуває під захистом ЮНЕСКО.

Також під час нічної атаки руйнувань зазнали п’ять дитячих дошкільних закладів і понад 40 житлових будинків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter