До України повертаються вчителі, які виїхали через повномасштабне вторгнення РФ, – Шкарлет

Дата: 13 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Українські вчителі, які виїхали на початку повномасштабної війни, повертаються. Нині за кордоном залишається 22 тисячі українських учителів, тоді як чотири місяці тому їхня кількість сягала 30 тисяч.

Про це в ефірі телемарафону повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Фото: Волинські новини

“Вчителі повертаються в Україну. Це втішна ситуація. Якщо на території певної громади буде вирішено, що школи працюють у режимі офлайн, то вчителі повинні повернутися.

Якщо в регіоні буде небезпечно, а робота закладів відбуватиметься в онлайн-режимі, то вчитель може продовжувати викладати з-за кордону”, – зазначив Шкарлет.

Міністр наголосив, що режим освітнього процесу залежатиме від безпекової ситуації в кожній територіальній громаді, наявності укриттів у закладах освіти та можливості розміщення учасників освітнього процесу, що буде відбито у відповідному акті за результатами спеціальних перевірок.

Наразі, за словами Шкарлета, головне завдання органів місцевого самоврядування, засновників шкіл, Міністерства освіти і науки, Міністерства внутрішніх справ і Державної служби України з надзвичайних ситуацій полягає в тому, щоб продемонструвати батькам здобувачів освіти, що школа є місцем безпеки.

Нагадаємо, в червні Шкарлет повідомив, що нестачі вчителів на початок навчального року поки що немає. 

Також МОН підготувало інформацію щодо особливостей організації нового 2022/2023 навчального року та рекомендації щодо підготовки до нього.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter