В Україну повернули тіла 51 загиблого захисника

Дата: 23 Червня 2023
A+ A- Підписатися

23 червня, у пʼятницю, в Україну повернули тіла ще 51 загиблого військового.

Про це повідомив уповноважений з питань зниклих безвісти Олег Котенко.

Фото: Depositphotos

“Репатріація тіл з тимчасово окупованих територій України відбулася за сприяння Мінреінтеграції, уповноваженого зі зниклих безвісти у співпраці з Об’єднаним центром при СБУ, ЦВС ЗСУ, іншими силовими структурами, відомствами та міжнародними організаціями”, – зазначив він. 

Процес повернення тіл загиблих українських військових триває. Він, як наголошує Котенко, відбувається відповідно до норм Женевської конвенції.

Як відомо, в Україні працює гаряча лінія уповноваженого зі зниклих безвісти 0 800 339 247. У вихідні дні повідомлення приймають у вайбері та телеграмі за телефоном (095) 896-04-21.

Під час попереднього обміну тілами загиблих військових, 30 травня, Україні вдалося повернути додому з тимчасово окупованих росіянами територій тіла 79 українських оборонців.

Нагадаємо, що Червоний Хрест допоміг українському уповноваженому з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, налагодити з російською стороною передачу тіл загиблих військових РФ. Це також дозволяє швидше повертати тіла українських захисників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter