В Україну повернули тіла 100 загиблих українських захисників

Дата: 15 Березня 2024
A+ A- Підписатися

15 березня, у пʼятницю, в Україну повернули тіла 100 загиблих захисників. Після ідентифікації їх передадуть рідним для поховання.

Про це повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Фото: Shutterstock

У штабі розповіли, що полеглих захисників вдалося повернути завдяки взаємодії співробітників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими з Об’єднаним центром при СБУ, МВС України, ЗСУ, ДСНС України, іншими представниками структур сектору безпеки та оборони.

Окрему подяку у Координаційному штабі висловили за сприяння Міжнародному комітету Червоного Хреста.

Збройні Сили України забезпечать перевезення репатрійованих тіл та останків до визначених державних установ для передачі представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам для встановлення осіб загиблих.

Тіла українських оборонців після ідентифікації передадуть їхнім родинам для гідного поховання.

Раніше ZMINA писала, що під час попереднього обміну тілами, який відбувся 16 лютого, на підконтрольну Україні територію повернули тіла 58 полеглих українських військових. 

Нагадаємо, що у квітні минулого року Червоний Хрест допоміг Офісу українського уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, налагодити з російською стороною передачу тіл загиблих військових РФ. Це також дозволяє швидше повертати тіла українських захисників.

В Офісі уповноваженого зі зниклих безвісти працює гаряча лінія 0 800 339 247. Повідомити про зниклих також можна особисто уповноваженому за телефоном (099) 792 01 26. У вихідні можна писати у вайбер та телеграм на номер (095) 896 04 21.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter