В Україну доставили 2 мільйони доз вакцини Moderna від COVID-19

Дата: 18 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Україна отримала понад 2 мільйони доз американської вакцини Moderna проти коронавірусу. Цю партію надав уряд США у межах глобальної ініціативи з рівного доступу до вакцин COVAX.

Про це йдеться на офіційному сайті ЮНІСЕФ.

В Україну прибули перші 2 мільйони доз вакцини Moderna. Фото: ЮНІСЕФ

Вакцину використовуватимуть мобільні бригади, які щеплюватимуть організовані колективи та професійні групи, зазначають у Міністерстві охорони здоров’я України. Цим препаратом потрібно робити два щеплення з інтервалом у 28 днів.

Зберігання й логістику мРНК-вакцин (Moderna є саме такою вакциною) в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

“Наша ключова мета — захистити якнайбільше українців від COVID-19. Ми вдячні партнерам, які допомагають нам у цьому. Щодня ми збільшуємо обсяги вакцинації, щоб усі охочі мали доступ до вакцинації. Я закликаю українців, які ще не щепились, не зволікати і відвідати найближчий центр масової вакцинації, щоб захистити своє здоров’я”, — сказав Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України.

Вакцина Moderna поки не зареєстрована в Україні. Для реєстрації препарату його виробник повинен звернутися до державного регулятора з відповідною заявою.

У Міністерстві охорони здоров’я зазначають, що ведуть перемовини з виробником, щоб зареєструвати вакцину. Водночас поки відомство вирішило дозволити вакцинацію цим препаратом, оскільки Moderna була схвалена для екстреного застосування регуляторами ВООЗ, США та Європи.

Нагадаємо, в Україні кількість людей, які отримали дві дози щеплення проти коронавірусу, сягнула мільйона. 

Наша країна у рамках глобальної ініціативи COVAX отримала дві партії препаратів для щеплення, які використовують для пріоритетних груп та людей віком 65+. Як розповідали в МОЗ, загалом до кінця року ЮНІСЕФ планує доставити вакцини для щеплення 8 мільйонів українців.

Фотографія обкладинки: ЮНІСЕФ

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter