Кількість вакцинованих проти ковіду в Україні двома дозами сягнула мільйона

Дата: 08 Липня 2021
A+ A- Підписатися

В Україні кількість людей, які отримали дві дози щеплення проти коронавірусу, сягнула мільйона. 

Про це повідомили в МОЗ.

Фото: Закарпатська ОДА

Лише за добу 7 липня 104 680 людей отримали щеплення: одну дозу отримали 42 029 людей, повністю імунізовані – 62 651 людина.

“Від початку вакцинальної кампанії щеплено 2 178 592 людини, з них отримали одну дозу 2 178 590 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози 1 018 258 осіб (з них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 3 196 848 щеплень”, – розповіли в міністерстві.

Станом на 7 липня до листа очікування вакцинації записалися 782 692 людини. Загалом в Україні вже працює майже 200 центрів масової вакцинації, де щеплять CoronaVac / Sinovac Biotech громадян, які записалися до листа очікування за допомогою програми “Дія” або через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я.  
 
Нагадаємо, що в Україні вакцинація проти коронавірусу розпочалася наприкінці лютого поточного року.

У березні цього року ВООЗ називала глобальну ситуацію з розподілом вакцин проти ковіду “самознищенням”. Водночас там прогнозували, що якщо світ використовуватиме наявні інструменти для боротьби з пандемією послідовно та рівномірно, то її можна буде взяти під контроль уже за декілька місяців.  

Україна отримала від Covax дві партії препаратів для щеплення, які використовують для пріоритетних груп та людей віком 65+. Як розповідали в МОЗ, загалом до кінця року ЮНІСЕФ планує доставити вакцини для щеплення 8 мільйонів українців.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter